ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Το προφίλ του Αλμπέρτο Μποτία (pics+videos)

Το προφίλ του Αλμπέρτο Μποτία (pics+videos)

Το προφίλ του Αλμπέρτο Μποτία, του Ισπανού σέντερ μπακ της Σεβίγια, που έρχεται για τον Ολυμπιακό. Η καριέρα, οι συνήθειες, οι αριθμοί και 35 φωτογραφικά κλικ από την πορεία του στο ποδόσφαιρο
O Αλμπέρτο Μποτία βρίσκεται στην... πόρτα του Ολυμπιακού. Aυτό είναι το προφίλ και την μέχρι σήμερα καριέρα του. Ο Ισπανός σέντερ μπακ έχει συμφωνήσει με τους "ερυθρόλευκους" και η απόκτησή του θα είναι μια ακόμα σημαντική προσθήκη στο ρόστερ του Μίτσελ.


Ο 25χρονος αμυντικός που την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός στην Έλτσε, πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις και ο Μίτσελ που τον γνωρίζει από την συνεργασία τους στην ομάδα της Ανδαλουσίας, εισηγήθηκε την απόκτησή του. Όταν ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη μεταγραφή, τότε οι "ερυθρόλευκοι" θα "γεμίσουν" την αμυντική γραμμή τους με έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή, που εκτός από τη θέση του κεντρικού μπακ, μπορεί, αν χρειαστεί, να αγωνιστεί με επιτυχία και στα άκρα.

Ο Μποτία είναι νέος αλλά και έμπειρος παίκτης, διακρίνεται για την ταχύτητα και τη δύναμή του, είναι αθλητικός και πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι, έχει σωστές τοποθετήσεις και καλύπτει γρήγορα τους χώρους. Έχει γερές και κυρίως σωστές βάσεις, αφού πέρασε 6 χρόνια στη Μασία και την Μπαρτσελόνα Β, ενώ την τελευταία πενταετία αγωνίζεται σε ομάδες της Πριμέρα Ντιβισιόν. Έχει παίξει σε όλες τις μικρές Εθνικές της Ισπανίας και έχει κατακτήσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21 το 2011. Είναι εργατικός, φιλόδοξος και ομαδικός. Ο ίδιος αυτοχαρακτηρίζεται "δυνατός, επιθετικός και με νοοτροπία νικητή". Θα προσφέρει σιγουριά και ποιότητα στα μετόπισθεν, των ερυθρολεύκων, τόσο στην Superleague όσο και στην Ευρώπη.

Η "ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ" ΤΟΥ ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΜΠΟΤΙΑ


Ο Αλμπέρτο Τομάς Μποτία Ραμπάσκο γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1989 στην Αλκερίας, ένα προάστιο της Μούρθια και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις αλάνες της γειτονιάς του. Στα 8 του χρόνια γράφτηκε στην CD Beniel, την ομάδα της διπλανής κωμόπολης Μπενιέλ και από εκεί βρέθηκε στις ακαδημίες της Real Murcia CF, όπου παρέμεινε για τρία χρόνια. Στα 14 άφησε τη γενέτειρά του και μετακόμισε στη Βαρκελώνη και τη Μασία. Εκεί έμαθε την καινούργια του θέση στο κέντρο της άμυνας, αφού μέχρι τότε αγωνιζόταν ως αριστερό μπακ.


Δεν ήρθε ο ένας, αλλά μάλλον θα έρθει ο άλλος! Ο Μποτία σε πρώτο πλάνο και ο Μπόγιαν πίσω, πριν ξεκινήσει ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2008/09 με αντίπαλο την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (27/5/2009)

Ο Αλμπέρτο ανήκε στην ίδια "φουρνιά" με παίκτες όπως οι Μαρτίν Μοντόγια, Πεδρίτο, Τζεφρέν, Μπουσκέτς και Μπόγιαν. Με αυτόν τον τελευταίο (ο οποίος υπήρξε πρόσφατα στόχος των "ερυθρόλευκων"), τον συνδέει μέχρι σήμερα μια μεγάλη φιλία, ενώ στη Μασία ακόμα θυμούνται τις επικές αναμετρήσεις τους στο Playstation! Στην ακαδημία των "μπλαουγκράνα" ο Μποτία παρέμεινε τρία χρόνια και στη συνέχεια πήρε "προαγωγή" στην Μπαρτσελόνα Β. Εκεί αγωνίστηκε 3 σεζόν, δυο στην Σεγούντα Β και μία στην Τερθέρα Ντιβισιόν.

Στη δεύτερη χρονιά του στην Barca B (2007/08) είχε προπονητή τον Πεπ Γουαρδιόλα, ο οποίος ένα χρόνο αργότερα τον συμπεριέλαβε στην αποστολή της Μπαρτσελόνα για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στη Ρώμη απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Λίγες μέρες μετά, στις 30 Μαΐου του 2009, ο Μποτία έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος 2008/09, στο "Ριαθόρ", απέναντι στην Ντεπορτίβο. Ήταν μάλιστα ο Τίτο Βιλανόβα εκείνος που τον πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Πικέ, αφού ο Γουαρδιόλα είχε αποβληθεί στο προηγούμενο ματς με την Οσασούνα και δεν καθόταν στον πάγκο.

Το καλοκαίρι του 2009 δόθηκε δανεικός στην Σπόρτινγκ του Χιχόν, όπου πραγματοποίησε τόσο καλή χρονιά, ώστε η ομάδα του τον αγόρασε από τη Μπαρτσελόνα, η οποία με τη σειρά της κράτησε το δικαίωμα να τον αγοράσει ξανά, οψιόν που θα ίσχυε για τα πρώτα τρία χρόνια του τετραετούς συμβολαίου που υπέγραψε ο παίκτης με την ομάδα του Αστούριας. Στο Χιχόν ο Μποτία έμεινε συνολικά τρία χρόνια (ένα ως δανεικός συν δυο ακόμα) και το καλοκαίρι του 2012 μετακινήθηκε στη Σεβίγια, όπου δούλεψε υπό τις οδηγίες του σημερινού προπονητή των "ερυθρόλευκων", Μίτσελ.


Ο Μίτσελ και ο Μποτία συνεργάστηκαν τη σεζόν 2012-13 στη Σεβίγια. Εδώ από προπόνηση στη διάρκεια της προετοιμασίας (10/8/2012)

Τη σεζόν 2013/14 αγωνίστηκε ως δανεικός στην νεοφώτιστη Έλτσε, την οποία βοήθησε να παραμείνει στην Πριμέρα Ντιβισιόν, έχοντας γεμάτη χρονιά (33 συμμετοχές) και πολύ καλές εμφανίσεις. Το 2007, σε ηλικία 18 ετών, κλήθηκε για πρώτη φορά και στις μικρές Εθνικές της Ισπανίας. Με την ομάδα U19 κατέκτησε την ίδια χρονιά την Copa Atlantico, ένα διεθνές τουρνουά που διεξάγεται κάθε χρόνο στα Κανάρια νησιά, ενώ δυο χρόνια αργότερα, το 2009, κέρδισε με την Εθνική U20 το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ιταλίας.

Τον Ιούνιο του 2011 ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21, με συμπαίκτες τους Ντε Χέα, Χάβι Μαρτίνεθ, Χουάν Μάτα, Ντίντακ Βιλά, Άντερ Ερέρα, Αλκάνταρα, Μουνιαΐν, Αθπιλικουέτα, Παρέχο, Καπέλ και Μπόγιαν μεταξύ άλλων. Δυο μήνες μετά την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό της Δανίας, τον Αύγουστο του 2011, ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε τον κάλεσε για πρώτη φορά στην Εθνική ομάδα των ανδρών ενόψει των δυο παιχνιδιών της Roja με την Χιλή και το Λίχτενσταϊν. Ο Μποτία έκανε τις πρώτες του προπονήσεις μαζί με τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές, αλλά τελικά δεν αγωνίστηκε σε κανένα από τα δυο ματς.

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΣΕ ΤΡΙΑ ΤΑΜΠΛΟ

Ο Αλμπέρτο Μποτία δεν ανήκει στη Σεβίγια, αλλά στην Doyen Group, μια μεγάλη εταιρία επενδύσεων που ειδικεύεται σε διάφορους τομείς. Ανάμεσα στις υπόλοιπες δραστηριότητες, μια θυγατρική του ομίλου, η Doyen Sports, ασχολείται με την αγορά δικαιωμάτων ποδοσφαιριστών. Στην ουσία, δανείζει ομάδες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν παίκτες, με αντάλλαγμα μεγάλο μέρος των δικαιωμάτων των ποδοσφαιριστών, αλλά και τη διαχείριση των διαπραγματεύσεων σε ενδεχόμενη μεταπώληση.

Η Doyen αγόρασε τον Μποτία από την Σπόρτινγκ για λογαριασμό της Σεβίγια και έτσι ο Ολυμπιακός διαπραγματεύεται σε τρία ταμπλό: με τον παίκτη, με την Doyen και με τη Σεβίγια. Η ομάδα της Ανδαλουσίας έχει ξεκαθαρίσει στην Doyen ότι δεν υπολογίζει τον παίκτη, αλλά παρακολουθεί "διακριτικά" τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική ομάδα, αφού στην περίπτωση αγοράς του Μποτία από τους "ερυθρόλευκους", θα έχει δικαίωμα σε κάποια χρήματα, μόνο αν η μεταγραφή ξεπεράσει κάποιο συγκεκριμένο ποσό (4 εκ. ευρώ), όπως προβλέπει το ιδιωτικό συμφωνητικό που έχει υπογράψει με την Doyen.

Ο ΜΠΟΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΜΠΕΡΤΟ


Ας δούμε τώρα μερικές ατάκες του Μποτία από παλαιότερες συνεντεύξεις του στην Ισπανία (στο επίσημο κανάλι της Λίγκας και στο τοπικό κανάλι της Μούρθια) που αναφέρονται στην καθημερινή του ζωή, στις συνήθειες και τα χόμπι του.

- Προλήψεις: "Μπαίνω πάντα με το δεξί πόδι στο γήπεδο, κάνω πάντα τον σταυρό μου"

- Τατουάζ: "Έχω τατουάζ που σχετίζονται με την οικογένειά μου και με συγκεκριμένες λέξεις που με στηρίζουν στις δύσκολες στιγμές"

- Τρεις λέξεις που τον χαρακτηρίζουν: "Ταπεινός, υπεύθυνος και εργατικός"

- Αγαπημένη πόλη για να ζήσει: "Μούρθια"

- Αγαπημένο μέρος για διακοπές: "Ίμπιζα"

- Ποδοσφαιρικό "είδωλο": "Πουγιόλ"

- Ο αθλητής που θαυμάζει εκτός ποδοσφαίρου: "Μάικλ Τζόρνταν"

- Αγαπημένο αυτοκίνητο: "Audi"

- Αγαπημένη ταινία: "300"

- Αγαπημένος ηθοποιός: "Μπραντ Πιτ"

- Αγαπημένη ηθοποιός: "Πενέλοπε Κρουθ"

- Αγαπημένη σειρά: "Prison Break"

- Αγαπημένο συγκρότημα: "Estopa"

- Αγαπημένο χρώμα: "Κόκκινο"(ΤΥΧΑΙΟ?ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ..)

- Αγαπημένος αριθμός: "4"

- Αγαπημένο φαγητό: "Κουνέλι με ρύζι"? (ΤΥΧΑΙΟ?ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ..ΧΑΧΑΧΑ)

- Κορυφαίοι παίκτες σε όλες τις γραμμές (πριν 3 χρόνια): "Βαλδές - Ντάνι Άλβες, Πουγιόλ, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Άλμπα - Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα - Μέσι, Φάμπρεγας, Κριστιάνο

Ο ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΜΠΟΤΙΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ


Μποτία και Μέσι σε αγώνα της Σεβίγια με την Μπαρτσελόνα (29/9/2012)

1. Ο Αλμπέρτο Μποτία είναι 25 ετών, έχει ύψος 1.87 και το καλό του πόδι είναι το δεξί.

2. Ο Μποτία έχει αγωνιστεί μέχρι σήμερα επαγγελματικά σε 5 ομάδες: Μπαρτσελόνα Β, Μπαρτσελόνα, Σπόρτινγκ Χιχόν, Σεβίγια και Έλτσε.

3. Ο Μποτία έχει αγωνιστεί σε 3 διαφορετικές κατηγορίες: στην Σεγούντα Β και την Τερθέρα με την Μπαρτσελόνα Β και στην Πριμέρα με την Μπαρτσελόνα, την Σπόρτινγκ Χιχόν, την Σεβίγια και την Έλτσε.

4. Έκανε το ντεμπούτο του στην Πριμέρα Ντιβισιόν στις 30 Μαΐου του 2009 με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, στην τελευταία αγωνιστική της Λίγκας 2008/09, με αντίπαλο την Ντεπορτίβο στο Ριαθόρ.

5. Πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Πριμέρα Ντιβισιόν στις 12 Σεπτεμβρίου του 2010 με τη φανέλα της Σπόρτινγκ Χιχόν, εναντίον της Μαγιόρκα.

6. Έχει αγωνιστεί σε 211 επίσημα παιχνίδια: 140 στην Πριμέρα Ντιβισιόν, 13 στο ισπανικό Κύπελλο, 41 στην Σεγούντα Β και 17 στην Τερθέρα Ντιβισιόν.

7. Στην Πριμέρα Ντιβισιόν έχει 11.969 αγωνιστικά λεπτά και στο ισπανικό Κύπελλο 909 αγωνιστικά λεπτά.

8. Οι 140 συμμετοχές του στην Πριμέρα Ντιβισιόν μοιράζονται ως εξής: 1 στην Μπαρτσελόνα, 88 στην Σπόρτινγκ Χιχόν, 18 στη Σεβίγια και 33 στην Έλτσε.

9. Έχει πετύχει 5 τέρματα στη διάρκεια της καριέρας του. Ένα με την Μπαρτσελόνα Β στην Τερθέρα Ντιβισιόν, 2 με την Σπόρτινγκ στην Πριμέρα και 2 με τη Σεβίγια (ένα στη Λίγκα και ένα στο Κύπελλο).

10. Στην τελευταία πενταετία που αγωνίζεται στην Πριμέρα Ντιβισιόν, έχει δεχτεί 63 κίτρινες κάρτες και έχει αποβληθεί 2 φορές.

11. Ο Μποτία έχει 29 συμμετοχές στις μικρές Εθνικές της Ισπανίας: 8 στην U20 (1 γκολ), 17 στην U21 και 4 στην U23.

12. Έχει κατακτήσει 5 τίτλους στην καριέρα του, 3 με τη Μπαρτσελόνα (πρωτάθλημα, Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2008/09) και δυο με την Εθνική Ισπανίας (τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2009 με την U20 και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2011 με την U21).

Ο ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΜΠΟΤΙΑ ΣΕ 35 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΛΙΚ


1. Ο Αλμπέρτο Μποτία σε ηλικία 18 ετών, στη δεύτερη σεζόν του στη Μπαρτσελόνα Β (10/9/2007)


2. Ο Μποτία σε αγώνα της Μπαρτσελόνα Β με την Νάστικ Ταραγόνα (27/9/2007)


3. Με αντίπαλο τον Ντιέγκο Κόστα σε αγώνα της Σπόρτινγκ με την Βαγιαδολίδ (20/9/2009)


4. Κατεβαίνοντας τον ποταμό Σέγια (Αστούριας) με τους συμπαίκτες του της Σπόρτινγκ του Χιχόν (25/5/2010)


5. Στο τουρνουά "Κολομπίνο" με αντίπαλο τον Βαλέρα της Ατλέτικο Μαδρίτης (18/8/2010)


6. Ο Μποτία κλήθηκε πρώτη φορά στις μικρές Εθνικές της Ισπανίας το 2007. Εδώ, με την U20 το 2009.


7. Μποτία, Παρέχο και Καπέλ πανηγυρίζουν ένα γκολ σε αγώνα της Εθνικής Ισπανίας U21 με αντίπαλο την αντίστοιχη της Πολωνίας (4/9/2009)


8. Γιορέντε και Μποτία σε προπόνηση της Εθνικής Ισπανίας στο Λας Ρόθας, μετά την πρώτη του κλήση από τον Ντελ Μπόσκε για τα ματς με την Χιλή και το Λίχτενσταϊν (28/8/2011)


9. Οι παίκτες της Εθνικής Ισπανίας U21 πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U21 στη διοργάνωση του 2011 μετά τη νίκη τους στον τελικό επί της Ελβετίας με 2-0. Ο Μποτία διακρίνεται ακριβώς δεξιά από το Κύπελλο (25/6/2011)


10. Μποτία και Σέρχιο Ράμος από αγώνα της Σπόρτινγκ με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο "Ελ Μολινόν" (3/12/2011)


11. Ο Μποτία κοντρολάρει τη μπάλα μπροστά από τον Εζίλ σε αγώνα της Σπόρτινγκ με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο "Ελ Μολινόν" (3/12/2011)


12. Γιορέντε και Μποτία από αγώνα της Αθλέτικ με την Σπόρτινγκ στο "Σαν Μαμές" (25/3/2012)


13. Ο Χαβιέρ Κλεμέντε μιλάει στους παίκτες της Σπόρτινγκ. Πρώτος από αριστερά ο Μποτία (20/4/2012)


14. Μποτία και Φαλκάο διεκδικούν τη μπάλα σε αγώνα της Ατλέτικο με την Σπόρτινγκ στο "Βιθέντε Καλντερόν" (21/9/2011)


15. Στη μικτή ζώνη μετά από προπόνηση της Ολυμπιακής ομάδας της Ισπανίας (9/7/2012)


16. Στην επίσημη παρουσίασή του από τη Σεβίγια (13/8/2012)


17. Στην επίσημη παρουσίασή του από τη Σεβίγια μαζί με τους Ντελ Νίδο και Μόντσι (13/8/2012)


18. Ο Μποτία πιάνει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή της Μπαρτσελόνα και δίνει προβάδισμα στη Σεβίγια (23/2/2013)


19. Ο Μποτία πανηγυρίζει το 0-1 μέσα στο "Καμπ Νόου" (23/2/2013)


20. Ο Μποτία μαρκάρει τον Μέσι σε αγώνα της Μπαρτσελόνα με τη Σεβίγια στο "Καμπ Νόου" (23/2/2013)


21. Μποτία και Μίτσελ σε προπόνηση της Σεβίγια (15/11/2012


22. Μποτία και Ρέγιες από προπόνηση της Σεβίγια(14/5/2013)


23. Φαλκάο και Μποτία μονομαχούν στον ημιτελικό του ισπανικού Κυπέλλου στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν" (27/2/2013)


24. Έξω από το πούλμαν της Σεβίγια σε εκτός έδρας αποστολή (25/2/2013)


25. Μποτία και Κριστιάνο Ρονάλντο μονομαχούν σε αγώνα της Σεβίγια με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν" (15/9/2012)


26. Μποτία και Ράκιτιτς στο προπονητικό κέντρο της Σεβίγια (30/8/2012)


27. Μποτία, Έμερι και Ράκιτιτς σε προπόνηση της Σεβίγια (11/2/2013)


28. Αλμπέρτο Μποτία και Ντομίνγκο Θίσμα στην επίσημη παρουσίασή τους από την Έλτσε (24/7/2013)


29. Μποτία και Τζούριτς σε φιλικό αγώνα της Έλτσε με την Μπενφίκα στο "Μαρτίνεθ Βαλέρο" (31/7/2013)


30. Μποτία και Γοδίν σε αγώνα της Ατλέτικο Μαδρίτης με την Έλτσε στο "Βιθέντε Καλντερόν" (18/4/2014)


31. Μποτία και Μουνιαΐν σε αγώνα της Έλτσε με την Αθλέτικ στο "Μαρτίνεθ Βαλέρο" (25/3/2014)


32. Μποτία και Μπενζεμά σε αγώνα της Έλτσε με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο "Μαρτίνεθ Βαλέρο" (25/9/2013)


33. Μποτία και Τζόνας από αγώνα της Έλτσε με τη Βαλένθια στο "Μαρτίνεθ Βαλέρο" (24/11/2013)


34. Ο Μποτία δέχεται την κίτρινη κάρτα σε αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με την Έλτσε στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" (22/2/2014)


35. Ντιέγκο Κόστα και Μποτία σε αγώνα της Έλτσε με την Ατλέτικο στο "Μαρτίνεθ Βαλέρο" (30/11/2013)

Πηγές: As, Marca, Estadio Deportivo, Opinion de Malaga, lfp.es

Βίντεο: Μπαρτσελόνα - Σεβίγια 2-1. Ο Αλμπέρτο Μποτία ανοίγει το σκορ για τη Σεβίγια μέσα στο "Καμπ Νόου" (23/2/2013)



Barcelona 2 Sevilla 1 από acosart

 
Βίντεο: Επίσημη παρουσίαση του Μποτία από τη Σεβίγια (13/8/2012)



Επίσημη παρουσίαση του Μποτία από τη Σεβίγια... από Naisbit

 
Βίντεο: Κόκκινη κάρτα στον Μποτία μετά από μαρκάρισμα στον Κριστιάνο Ρονάλντο! (14/11/2010)

Μποτία vs CR7! Κόκκινη κάρτα (14/11/2010) από Naisbit

 


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου