ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

19/7/2012

Συμ(μέτοχοι) στη σωτηρία της ΑΕΚ

Συμ(μέτοχοι) στη σωτηρία της ΑΕΚ
Δεν είναι μόνο ότι ψάχνει λεφτά.

Τα χρειάζεται και άμεσα!

Σε μια προσπάθεια να καλύψει ό,τι μπορεί από τις υποχρεώσεις και να δείξει στον κόσμο της πόσο πολύ τον έχει ανάγκη, η ΑΕΚ τον κάλεσε ξανά να σταθεί δίπλα της.

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ, ζητά απ’ όσους συμπλήρωσαν αίτηση συμμετοχής (ή όσους αποφασίσουν τώρα να το κάνουν) να καταθέσουν το ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό.

Ακόμη λοιπόν κι αν το ποσό των 165.000 που έχει συγκεντρωθεί μέχρι τώρα μέσω των δηλώσεων συμμετοχής μοιάζει σταγόνα στον ωκεανό, είναι τέτοια η… δίψα για ρευστό που ζητείται από τον κόσμο να το θέσει στη διάθεση της ΠΑΕ. Και εννοείται φυσικά πως ευπρόσδεκτες είναι όσες ακόμα εισφορές θέλουν και μπορούν να κάνουν (απευθείας πλέον) οι φίλοι της ΑΕΚ σε τραπεζικό λογαριασμό.

Τη δική του σημασία έχει, εξάλλου, πως τα χρήματα αυτά (που θα προστεθούν σ’ εκείνα των πωλήσεων και των διαρκείας και θα επιδιωχθεί έπειτα όλα μαζί να φτάσουν τη σούμα των 3 εκατ. που απαιτούνται για τις αρχές Αυγούστου) θα μετατραπούν μετά την προσεχή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου σε μετοχές της ΠΑΕ.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ

«Για να μπορέσει η ΑΕΚ να πληρώσει άμεσα τις υποχρεώσεις της, παρακαλούμε τους φιλάθλους που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια σωτηρίας μέσω των αιτήσεων συμμετοχής αλλά και όσους δεν έχουν συμπληρώσει ακόμα την αίτηση και επιθυμούν να το κάνουν, να καταθέσουν το ποσό στον παρακάτω λογαριασμό (Τράπεζα Πειραιώς 5137-053517-831, IBAN: GR 48 0172 1370 0051 3705 3517 831, SWIFT CODE: PIRBGRAA) με την αιτιολογία "Α.Μ.Κ. ΠΑΕ ΑΕΚ".

Το ποσό αυτό θα κατατίθεται έναντι της εξαγγελθείσας μελλοντικής αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΑΕΚ που θα λάβει χώρα στην Γενική Συνέλευση της 1ης Αυγούστου».



Πάτησαν και πάλι Ελλάδα οι «πράσινοι» 

Πάτησαν και πάλι Ελλάδα οι «πράσινοι»
Από το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε και πάλι στη βάση του αφού η αποστολή του «τριφυλλιού» έφτασε στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Οι «πράσινοι» πήγαν στις 9 Ιουλίου στο Σάλτζμπουργκ της Αυστρίας για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας τους, έπαιξαν τέσσερα φιλικά και επέστρεψαν δέκα ημέρες μετά στην Αθήνα για να συνεχίσουν την προετοιμασία για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Πριν από αυτό, θα διεξαχθεί ακόμη ένα φιλικό πιθανότατα στην Κύπρο για την πρόβα… τζενεράλε πριν τη μάχη της Ευρώπης, ενώ σταδιακά, το ρόστερ θα γεμίζει. Είτε με τις επιστροφές των διεθνών της Εθνικής (Κατσουράνης, Καπίνο, Φουρλάνος, μαυρίας, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρινάκης), είτε με τις επιστροφές των τραυματιών (Σο), είτε με τις προσθήκες των μεταγραφών (Φορναρόλι, ένας μέσος και ενδεχομένως Κουίνσι, Καραγκούνης). 

Αποκτήθηκε και ο Ζουμπουλάκης

Αποκτήθηκε και ο Ζουμπουλάκης
Μετά το χθεσινό «πακέτο» των τριών μεταγραφών που πραγματοποίησε η Κέρκυρα, ήταν η σειρά της απόκτησης του Άγγελου Ζουμπουλάκη, που θα θα ανήκει στους «Φαίακες» για τα επόμενα δύο χρόνια. Οι δύο πλευρές βρίσκονταν κοντά σε συμφωνία τις τελευταίες ημέρες και τελικά προέκυψε ο «γάμος».

Ο 23χρονος αμυντικός «εξαργύρωσε» την πολύ καλή παρουσία που είχε στα γήπεδα της Football League την περασμένη περίοδο με τη φανέλα του Θρασύβουλου, έχοντας 28 συμμετοχές.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

"Η ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της, για τα επόμενα δύο χρόνια, με τον ποδοσφαιριστή, Άγγελο Ζουμπουλάκη, στον οποίο κι εύχεται κάθε επιτυχία με τη φανέλα της ομάδας μας".

Το βιογραφικό του Ζουμπουλάκη

Ο Ζουμπουλάκης, γεννήθηκε στις 23/5/1989 στις Σπέτσες και προέρχεται από πολύ καλή χρονιά με τον Θρασύβουλο στη Football League. Μετρώντας 31 ματς σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, όντας ένας εκ των τριών αρχηγών κι έχοντας συμπαίκτες τέσσερις άλλοτε «Κερκυραίους»: τους Σύρο, Κόλτζο, Ντα Σίλβα και Ντακόλ. Δεξιός μπακ - χαφ, το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος και, τον περασμένο μήνα, δοκιμάστηκε από τον Σάκη Τσιώλη στον Αστέρα Τρίπολης. Την καριέρα του την άρχισε απ' τους μικρούς του Ατρόμητου (τότε, μάλιστα, κλήθηκε για αγώνες προεπιλογής και στην εθνική Νέων), όπου... μεγάλωσε, ποδοσφαιρικά, μαζί με τον νυν άσο του ΑΟ Κέρκυρα, Γιάννη Καραλή! Στους Περιστεριώτες, μάλιστα, τον Ιούνιο του 2008, υπέγραψε κι επαγγελματικό συμβόλαιο, προτού, δύο μήνες μετά, δοθεί δανεικός στον Φωστήρα, προκειμένου να «ψηθεί». Η καλή σεζόν του (15 ματς) τράβηξε το ενδιαφέρον της Καλλιθέας, η οποία, την επόμενη περίοδο (2009-'10) τον ενέταξε στο δυναμικό της (πάντα, δανεικός απ' τον Ατρόμητο). Στο Ελ Πάσο έμεινε δύο «γεμάτες» σεζόν (ως το 2011, 47 συμ./ 1 γκολ), όντας σταθερά στην... κλειστό γκρουπ των καλύτερων παικτών της και πέρσι, αφού έλυσε το συμβόλαιό του με το «αστέρι», μετακόμισε στους Πράσινους της Φυλής.

Άλλος ένας στο «μικροσκόπιο»

Άλλος ένας στο «μικροσκόπιο»
Ποδοσφαιριστές τους οποίους θα μπορέσει να εμπιστευτεί για την επόμενη σεζόν συνεχίζει να ψάχνει ο προπονητής του ΟΦΗ, Νίκος Αναστόπουλος.

Ο Έλληνας τεχνικός θα περάσει από το «μικροσκόπιό» του, μετά τον Μανώλη Ροβίθη, άλλον έναν παίκτη από τον Βύζαντα Μεγάρων, τον Σεραφείμ Μωϋσίδη.

Ο 22χρονος επιτελικός μέσος την σεζόν που πέρασε αγωνιζόταν με την ομάδα των Μεγάρων με την οποία είχε 30 εμφανίσεις και σκοράροντας ένα τέρμα.

Εκτός απο τον Μωϋσίδη οι άνθρωποι του ΟΦΗ φαίνεται πως εξετάζουν την περίπτωση και του Δημήτρη Γιάντση. Ο 24χρονος Έλληνας επιθετικός την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά αγωνιζόταν με τη φανέλα της Κέρκυρας με την οποία είχε και 18 συμμετοχές.

Ωστόσο, ο πρώην παίκτης του Ηρακλή παρά το γεγονός πως παίρνει μέρος στις καθημερινές προπονήσεις των «Φαιάκων» δεν έχει κληθεί από τους ιθύνοντες του συλλόγου, προκειμένου να ανανεώσει την συνεργασία του με αυτόν.

Πήρε και Ασλανίδη ο Άρης

Πήρε και Ασλανίδη ο Άρης 
Την ενίσχυση του με νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές, κάτω των 24 ετών συνεχίζει ο Άρης εν όψει της νέας περιόδου.

Την Πέμπτη οι Θεσσαλονικείς απέκτησαν τον Δημήτρη Ασλανίδη από την Αναγέννηση Επανομής, όπου αγωνιζόταν τη τελευταία διετία, με τον 23χρονο αμυντικό μέσο να υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα δύο χρόνια. «Πρόκληση η μεταγραφή μου σε μια τόσο μεγάλη ομάδα», ήταν τα πρώτα λόγια του Έλληνα αμυντικού χαφ.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης:

"Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Δημήτρη Ασλανίδη για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο ποδοσφαιριστής αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ, έχει γεννηθεί στις 16 Αυγούστου του 1989 και ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ηρακλή με τον οποίο είχε την σεζόν 2007-2008 1 συμμετοχή. Την επόμενη χρονιά τον Ιανουάριο πήρε μεταγραφή στον Ολ. Βόλου με τον οποίο είχε 14 συμμετοχές. Την σεζόν 2009-10 με την φανέλα του ΠΑΟΝΕ είχε 22 συμμετοχές και 1 γκολ, ενώ τα δυο τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στην Αν. Επανομής στην football league έχοντας 53 συμμετοχές και 1 γκολ"

Με την υπογραφή του νέου συμβολαίου του, ο Δημήτρης Ασλανίδης έκανε τις πρώτες του δηλώσεις σαν ποδοσφαιριστής του Άρη, στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου: «Η μεταγραφή μου σε μία τόσο μεγάλη ομάδα όπως ο ΑΡΗΣ αποτελεί για μένα πρόκληση. Ευχαριστώ τον κ. Κατσαβάκη και τους ανθρώπους της διοίκησης για την εμπιστοσύνη και πιστεύω να ανταποδώσω στους αγωνιστικούς χώρους δίνοντας χαρές στον κόσμο της ομάδας».

Ειδικά μαθήματα στους διεθνείς

Ειδικά μαθήματα στους διεθνείς
Στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ επί ολλανδικού εδάφους ενσωματώθηκαν για πρώτη φορά οι τρεις διεθνείς του «Δικεφάλου του Βορρά».

Οι Μαλεζάς, Σαλπιγγίδης και Σταφυλίδης συμμετείχαν στο πρόγραμμα της Πέμπτης μετά την ειδική άδεια που είχαν τόσο οι δύο πρώτοι λόγω της συμμετοχής τους στο Euro, όσο και ο «μικρός» της παρέας λόγω της παρουσίας του στο Ευρωπαϊκό Νέων στην Εσθονία.

Οι τρεις παίκτες έδειξαν ότι χρειάζονται... δουλειά για να επανέλθουν στο επίπεδο ετοιμότητας που θα τους χρειαστεί για τα επίσημα παιχνίδια ο Γιώργος Δώνης, ώστε να φτάσουν τους υπολοίπους. Και σίγουρα ως προς τη φυσική κατάσταση, θα βελτιωθούν όσο περνούν οι προπονήσεις, όμως θα χρειαστεί να δώσουν περισσότερο «βάρος» στο μέρος της τακτικής, ώστε να μπουν άμεσα στα «θέλω» του Έλληνα τεχνικού
Μάλιστα, την ώρα που ο Δώνης έδινε οδηγίες στους παίκτες του, η ελληνική τριάδα έπαιρνε «ιδιαίτερα μαθήματα» από τους βοηθούς του προπονητή του ΠΑΟΚ, ώστε να «μπουν» πιο γρήγορα στο… πνεύμα της ομάδας και τη νέα φιλοσοφία που καλείται να περάσει ο νέος τεχνικός.

Ξεκινάει το μοντάρισμα…

Ξεκινάει το μοντάρισμα…
Το δύσκολο κομμάτι της φυσικής κατάστασης δουλεύτηκε στο Καρπενήσι για τον Ατρόμητο και πλέον, σειρά παίρνει το μοντάρισμα. Η ομάδα του Περιστερίου, βρίσκεται πλέον, στο Πράβετς της Βουλγαρίας προκειμένου ο Ντούσαν Μπάγεβιτς να προετοιμάσει την ομάδα του, τόσο για τα πλέι οφ του Europa League όσο και για την υπόλοιπη σεζόν.

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός θα δουλέψει πάνω στο κομμάτι της τακτικής, σε ένα μέρος που οι «κυανόλευκοι» το ξέρουν καλά, αφού και την περασμένη σεζόν εκεί έγινε το μοντάρισμα, υπό τις οδηγίες του Γιώργου Δώνη, όμως.

Η αποστολή έφτασε το πρωί της Πέμπτης, ενώ η πρώτη προπόνηση για γίνει το απόγευμα στα σύγχρονα γήπεδα του αθλητικού κέντρου στο οποίο διαμένει η ομάδα.

Αλλαγή πλεύσης και απόκτηση Σανκαρέ!

Αλλαγή πλεύσης και απόκτηση Σανκαρέ! 
Εκεί που όλα έδειχναν πως ο Πάπα Σαλίφα Σανκαρέ δεν θα φορέσει τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης, φαίνεται πως υπάρχει αλλαγή δεδομένων και ο αμυντικός από τον Σενεγάλη τις επόμενες ημέρες να είναι στην Ελλάδα για να υπογράψει στους Αρκάδες μονοετές συμβόλαιο.

Ο Σανκαρέ μίλησε με την διοίκηση του Αστέρα, όμως οι διαπραγματεύσεις δεν οδήγησαν σε συμφωνία. Εκεί που όλα έδειχναν πως τελείωσαν, τόσο η επιθυμία της διοίκησης όσο και ο πόθος του Σάκη Τσιώλη έφεραν τους διοικούντες την αρκαδική ομάδα να καταθέτουν νέα βελτιωμένη πρόταση.

Αυτό άφησε απόλυτα ικανοποιημένο τον παίκτη, ο οποίος σύντομα θα είναι στην Ελλάδα για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Κάλβο: «Μερικοί θα γαμ… τον Άρη»

Κάλβο: «Μερικοί θα γαμ… τον Άρη» 
Αιχμές για τη διοίκηση του Άρη άφησε ο Τόνι Κάλβο, λέγοντας πως υπάρχουν άνθρωποι που μόνο ζημιές προκαλούν στην ομάδα.

Ωστόσο, ο νέος επιθετικός της Ανόρθωσης παρά τον άσχημο τρόπο που έφυγε από τη Θεσσαλονίκη, τόνισε πως είχε πολύ καλές αναμνήσεις από τους φιλάθλους, από τους συμπαίκτες και τους προπονητές.

«Η αλήθεια είναι ότι το απόλαυσα πάρα πολύ, έχω πάρα πολύ ωραίες αναμνήσεις. Πρέπει να πω ότι η διοίκηση μου φέρθηκε πολύ άσχημα, πάρα πολύ άσχημα. Ειδικά μετά από όσα έδωσα στην ομάδα. Οι μεγάλες αναμνήσεις που έχω από εκεί είναι οι φίλαθλοι, οι συμπαίκτες και οι προπονητές που είχα. Αλλά υπάρχουν άνθρωποι που θα έπρεπε να φύγουν από τη διοίκηση της ομάδας, γιατί της κάνουν και θα της κάνουν ζημιά. Είναι πολλοί αυτοί που αγαπάμε αυτή την ομάδα. Αλλά αυτοί οι συγκεκριμένοι θα γαμ... την ομάδα. Θα την γαμ...», δήλωσε αρχικά ο Τόνι Κάλβο στην ιστοσελίδα «balla.com.cy» για τη θητεία του στον Άρη, ωστόσο αρνήθηκε να πει κάποιο όνομα: «Δεν θα πω ονόματα... Δεν θέλω να έχω προβλήματα. Δεν θα πω ονόματα».

Για το αν παρακολουθεί την κατάσταση του Άρη: «Ναι, έχει πολλά προβλήματα. Εγώ ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί καλοί άνθρωποι που προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα. Αλλά υπάρχουν και άλλοι που δεν αξίζει να είναι εκεί. Με στενοχωρεί. Επίσης παίζει ρόλο και η οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Με στενοχωρεί πολύ η κατάσταση. Αλλά έτσι είναι η ζωή. Και στην Ισπανία επίσης υπάρχει μεγάλη κρίση. Υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν βγάζουν τα προς το ζην. Έτσι είναι. Πρέπει να σηκωθεί. Είναι μεγάλο το πρόβλημα, αλλά πρέπει να σηκωθεί. Πρέπει να βρει λύση».

Μήνυμα ενότητας από Κλάδο

Μήνυμα ενότητας από Κλάδο
Μία ημέρα μετά την ανάληψη της προεδρίας του ΟΦΗ ο Κώστας Κλάδος με επίσημη ανακοίνωση έστειλε μήνυμα ενότητας.

Ο ισχυρός άνδρας των Κρητικών ζήτησε να γεφυρωθούν τα όποια ρήγματα υπάρχουν, ώστε ο σύλλογος να γίνει ακόμη μεγαλύτερος ώστε όλοι μαζί να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στο δύσκολο έργο που έχουν ενόψει της νέας σεζόν.

Ακόμη, ο κ. Κλάδος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην προσφορά και την υποστήριξη που δέχτηκε η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια από τις εκάστοτε διοικήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κώστα Κλάδου στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας:

«Στις άμεσες επιδιώξεις μου είναι να αναγνωρίσουμε την προσφορά όλων όσων συνέβαλαν να βρίσκεται ο ΟΦΗ στη super league, από την ίδρυση του σωματείου μας έως και την ημέρα που εμείς αναλάβαμε. Θέλω ν’ αναγνωρισθεί η προσφορά αυτών που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο από την ίδρυση του ΟΦΗ έως σήμερα. Θεωρώ ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να αποκατασταθούν οι τυχόν αδικίες που έγιναν. Ίσως οι όποιες αδικίες έγιναν σε στιγμές έντασης από τους φιλάθλους ή από διοικητικά στελέχη.

Ακόμη και σήμερα βασιζόμαστε στα αποτελέσματα της προσφοράς και της προσπάθειας αυτών των ανθρώπων. Όμως πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι και στα όποια λάθη έκαναν από αμέλεια, εμείς σήμερα έχουμε την ευκαιρία να διδαχθούμε από αυτά, προκειμένου να μην τα επαναλάβουμε και συγχρόνως να αποφύγουμε τυχόν παραλήψεις, στη διάρκεια της δικής μας θητείας.
Γίνεται αντιληπτό γιατί οι δικές μας ευθύνες είναι πολύ μεγαλύτερες.

Θέλω να γεφυρωθεί το όποιο ρήγμα έχει δημιουργηθεί, γιατί θα πρέπει να γίνει κατανοητό απ’ όλους ότι η οικογένεια του ΟΦΗ επιβάλλεται να γίνει ακόμη πιο μεγάλη, στο άμεσο και προσεχές μέλλον της ομάδας μας. Δεν έχουμε διαχωριστικές γραμμές. Όλοι μπορούμε και πρέπει να είμαστε μια οικογένεια.

Ο ΟΦΗ χάρη στη βοήθεια όλων μας έκανε υπερήφανους για πολλές δεκαετίες. Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται τη βοήθεια όλων. Είναι μια λεπτομέρεια που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε. Οι υποχρεώσεις, αλλά και οι ανάγκες είναι μεγάλες. Δεν θέλω και δεν επιτρέπεται να υπάρχουν αντίπαλοι.

Εάν υπάρξουν τυχόν κακόβουλες αναφορές και προκλητικές δηλώσεις δεν θα απαντάμε γιατί απλά γνωρίζουμε ότι επιδίωξη τους είναι να μην επιτρέψουν να προχωρήσει η ομάδα μας στην υλοποίηση των στόχων που έχει θέσει. Σε ότι αφορά τη δική μας παραμονή δεν θα επιτρέψουμε κακόβουλες σκέψεις και πράξεις. Όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είμαστε ανοικτοί στην προσφορά του οποιουδήποτε, ή την συμμετοχή του στο Δ.Σ. ακόμη και με πρωταγωνιστικό ρόλο».

Σταφυλίδης: «Μόνο ΠΑΟΚ»

Σταφυλίδης: «Μόνο ΠΑΟΚ»
Προσηλωμένος στον ΠΑΟΚ κι όχι στα μεταγραφικά σενάρια που θέλουν ομάδες σαν τη Μάντσεστερ Σίτι να τον παρακολουθούν δήλωσε ο Κώστας Σταφυλίδης. «Εγώ κοιτάζω μόνο τον ΠΑΟΚ», τόνισε ο 18χρονος αριστερός μπακ-χαφ. «Μπορώ να παίξω και αριστερό χαφ», πρόσθεσε, ενώ χαρακτήρισε ποδοσφαιρικό του πατέρα τον Λάζλο Μπόλονι.

«Κοιτώ μόνο τον ΠΑΟΚ»

«Δεν ασχολούμαι με αυτά που λέγονται για τη Μαν. Σίτι. Εγώ κοιτώ μόνο τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να στηριχτεί στα δικά του παιδιά, μπορεί να πουλήσει κάποιους παίκτες μελλοντικά».

«Γίνεται καλή δουλειά»

«Η ομάδα κυκλοφορεί την μπάλα. Ο Δώνης είναι πολύ καλός άνθρωπος πάνω από όλα και αυτό είναι καλό για εμάς. Μίλησα με 2-3 παίκτες. Μου είπαν πως γίνεται πολύ καλή δουλειά και αυτό βλέπω και εγώ. Κάνουμε ευκαιρίες, γυρνάμε καλά την μπάλα στο κέντρο. Πιστεύω πως γίνεται κάτι καλό».

«Μπορώ και χαφ»

«Έχω παίξει μια φορά με τον Ατρόμητο στα χαφ, μπορώ να παίξω εκεί. Ο Λίνο είναι πολύ καλός παίκτης. Κάθε σέντρα του είναι μισό γκολ».

«Ποδοσφαιρικός πατέρας μου ο Μπόλονι»

«Πλέον σκέφτομαι πιο πολύ επαγγελματικά σε σχέση με πέρυσι. Δεν περίμενα να παίξω την περασμένη σεζόν. Ο Μπόλονι ήταν ο προπονητής που με έβαλε να παίξω, με στήριξε. Ακόμη και όταν δεν με έβαζε, καλά έκανε, αυτό μου έκανε καλό. Θα πω ότι είναι ο ποδοσφαιρικός πατέρας μου».

Θέλει Πόι ο Λεβαδειακός

Θέλει Πόι ο Λεβαδειακός 
Την περίπτωση του Μάρι Πόι εξετάζουν στο Λεβαδειακό, επιβεβαιώνοντας το χθεσινό ρεπορτάζ της “Sportday’.

Οι Βοιωτοί επιθυμούν να καλύψουν τα κενά του ρόστερ τους με παίκτες που γνωρίζουν το ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτός είναι και ο λόγος που βρίσκονται σε συζητήσεις με τον Αργεντινό πρώην παίκτη της Skoda Ξάνθης.

Ωστόσο, μαροκινά Μέσα κάνουν λόγο πως στο μεταγραφικό στόχαστρο του Λεβαδειακού βρίσκεται και ο Ζαουάντ Ζαϊρί με θητεία στο ελληνικό πρωτάθλημα (Αστέρα Τρίπολης, Ολυμπιακό, ΠΑΣ Γιάννινα), ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από την Ανόρθωση.

Παίκτες και προπονητικό team σήμερα (19/7) θα μεταβούν στο Ελατοχώρι Πιερίας, όπου και θα πραγματοποιήσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους.

(Ξανά) Στο ψάξιμο για φορ

(Ξανά) Στο ψάξιμο για φορ 
Νέα τροπή πήρε το θέμα της απόκτησης του επιθετικού για την Βέροια. Συγκεκριμένα, μετά τη λήξη της σεζόν ο Κάλβιν Κάντι είχε τονίσει ότι αποχωρεί από τη «βασίλισσα», μετά συμφώνησε με τους παράγοντες της ομάδας να επιστρέψει και τελικά ένα προσωπικό πρόβλημα καθιστά αδύνατη την έλευσή του στην Ελλάδα.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Βέροια για την ευκαιρία που μου έδωσε, αλλά προς το παρόν έχω κάποιες προσωπικές και οικογενειακές δεσμεύσεις στη Νότια Αφρική, που πρέπει να τηρήσω», ανέφερε αρχικά ο 25χρονος φορ, ο οποίος πέτυχε 17 γκολ σε 31 αγώνες, στην πατρίδα του και πρόσθεσε:

«Ένιωθα σα το σπίτι μου στη Βέροια και θέλω να πιστεύω ότι τα πήγα καλά στην ομάδα. Απόλαυσα την παραμονή μου στην Ελλάδα, έκανα φίλους και έκανα τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορούσα. Θέλω να επισκεφτώ ξανά το γήπεδο της Βέροιας κάποια στιγμή για να ευχαριστήσω την ομάδα, αλλά τώρα έχω πράγματα να κάνω και πρέπει να αφοσιωθώ στην οικογένειά μου».

Αυτόματα στην Ημαθία περνά ξανά σε πρώτο πλάνο το θέμα απόκτησης επιθετικού. Πριν οριστικοποιηθεί η επιστροφή του Κάντι, είχαν απασχολήσει οι Αναστασάκος, Τσίγκας και δεν αποκλείεται να επανέλθουν στο προσκήνιο.

«Τεστάρει» Αργεντινούς

«Τεστάρει» Αργεντινούς
Τέσσερις ποδοσφαιριστές από την Αργεντινή αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να περάσουν από το «μικροσκόπιο» του Γιάννη Χατζηνικολάου στον Πλατανιά.

Ο λόγος για τους Μάρτιν Ναβάρο, Χοσέ Λουίς Μπαρεάλ, Χουάν Μαρτς και τον Ματίας Μίνιτς, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να δείξει στον τεχνικό των νεοφώτιστων πως μπορούν να σταθούν στη Σούπερ Λίγκα.

«Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι, κυρίως λόγω των μπαράζ που δώσαμε. Χρειάζεται να ενισχυθούμε αρκετά και με έμπειρους ποδοσφαιριστές, δήλωσε σχετικά ο τεχνικός της κρητικής ομάδας.

Διορία στον Ιωάννου

Διορία στον Ιωάννου 
Το αργότερο μέχρι αύριο πρέπει ο Ηλίας Ιωάννου να έχει απαντήσει στην πρόταση του Πανθρακικού.

Οι Ακρίτες έχουν έρθει εδώ και καιρό σε προχωρημένες συζητήσεις με τον 33χρονου επιθετικό και στην Κομοτηνή έχουν αποφασίσει η συγκεκριμένη υπόθεση.

Μάλιστα, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη έχει ζητήσει από τον πρώην φορ της Κέρκυρας να τους μεταφέρει αν αποδέχεται την προσφορά τους, διαφορετικά θα κινηθούν για την απόκτηση άλλου παίκτη για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης.

Ένα από τα ονόματα που ακούγονται είναι εκείνο του Λεωνίδα Κυβελίδη.

Την ίδια ώρα, εξελίξεις ανά πάσα στιγμή ενδέχεται να υπάρξουν για χαφ και στόπερ, ενώ στον «αέρα» είναι πάλι η περίπτωση του Μπούνα Κουντούλ.

Ο Σενεγαλέζος πορτιέρο δεσμεύεται με συμβόλαιο στη Βάασα έως τις 15/8 και οι Φινλανδοί θέλουν χρήματα για να τον αποδεσμεύσουν νωρίτερα, κάτι που οι «πράσινοι» δεν είναι διατεθειμένοι να πράξουν.

Μίλησε με τον Δασκαλάκη

Μίλησε με τον Δασκαλάκη 
Στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΟΦΗ βρίσκεται ο Σήφης Δασκαλάκης, σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι ο 30χρονος τερματοφύλακας αναμένεται να μείνει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό και οι Κρητικοί έχουν έρθει ήδη σε επαφή μαζί του.

Ωστόσο, για να προχωρήσει θετικά η συγκεκριμένη θέση χρειάζεται ο παίκτης να μην προβάλλει υπέρογκες οικονομικές απαιτήσεις.

Μια άλλη περίπτωση που απασχολεί την κρητική ομάδα είναι εκείνη του Μίρνες Σίσιτς. Ο Σλοβένος ακραίος μεσοεπιθετικός προβάλλει ως φαβορί για να ανανεώσει τη συνεργασία του και να καταλάβει τη δεύτερη θέση στο ρόστερ της ομάδας.

Ο Αναστόπουλος τον συμπεριλαμβάνει κανονικά στα πλάνα του, τη στιγμή που τα υψηλά κασέ των Μάντζιου, Βερόν κρίνονται απαγορευτικά.

Την ίδια ώρα, στον ΟΦΗ περιμένουν να δουν και ποιους παίκτες μπορούν να πάρουν με τη μορφή δανεισμού. Ηδη έχουν ακουστεί τα ονόματα του Βάντερσον, του Παπάζογλου και του Γιάντση.

«Ναυαγεί» του Μπιελάνοβιτς

«Ναυαγεί» του Μπιελάνοβιτς
Απομακρύνεται για τον Πανιώνιο το ενδεχόμενο να αποκτήσει τον Σάσα Μπιελάνοβιτς. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, ο Κροάτης επιθετικός ήρθε αργά χθες το βράδυ σε προφορική συμφωνία με την Τσιταντέλα, η οποία του προσφέρει ετήσιες απολαβές που φτάνουν τα 100-120 χιλιάδες ευρώ. Χρήματα που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να διαθέσουν οι Νεοσμυρνιώτες.

«Η Τσιταντέλα μπήκε τελευταία στο παιχνίδι της απόκτησης του Μπιελάνοβιτς, αλλά η πρότασή της ήταν συγκεκριμένη. Εκκρεμούν κάποιες λεπτομέρειες, αν και αποτελεί καλοδεχούμενο προορισμό για τον Σάσα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο μάνατζερ του 33χρονου φορ (Ντανίλο Καραβέλο) στη γειτονική χώρα.

Πλέον οι «κυανέρυθροι» αναζητούν άλλες λύσεις για την ενίσχυση της συγκεκριμένης θέσης στην ομάδα, αν και κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει με σιγουριά το πότε θα σημειωθούν εξελίξεις.

Και τώρα τρέχουν…

Και τώρα τρέχουν…
Τα κανένα που υπάρχουν στον φάκελο της ΠΑΕ που αφορά την άδεια της ομάδας για το επόμενο πρωτάθλημα «τρέχουν» να καλύψουν στον Άρη. Οι Θεσσαλονικείς καλούνται να λύσουν σοβαρά ζητήματα: το ένα είναι η εξασφάλιση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας, ενώ το άλλο είναι το διοικητικό κομμάτι για την διοίκηση του συλλόγου.

Για την εξασφάλισή της άδειας χρειάζεται περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ, που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει και για τη συγκέντρωση του οποίου γίνεται ένας πραγματικός αγώνας δρόμου. Η ΠΑΕ προσδοκά στα χρήματα που συγκεντρώνει καθημερινά από τη διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας, αλλά και τις άλλες δράσεις που έχει αναλάβει η «Κοινωνία Μελών Άρη», όπως οι συλλεκτικές μπλούζες αξίας 10 και 300 ευρώ, τα κουπόνια βοήθειας και τα SMS.

Όσον αφορά το διοικητικό. Μέχρι την επόμενη Παρασκευή ΠΑΕ και «ΚΜΑ» θα πρέπει να έχουν καταλήξει στα πρόσωπα που θα συνθέσουν τη διοίκηση Πρωτοδικείου, εφόσον τελικά προκριθεί αυτή η λύση. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί και το επόμενο διοικητικό συμβούλιο της «ΚΜΑ», με αποκλειστικό αντικείμενο την επιλογή των δύο προσώπων που θα πάνε στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ.

Και ακόμη δεν… σώθηκε

Και ακόμη δεν… σώθηκε
Ούτε τα χρήματα από την πώληση του Λεονάρντο επιτρέπουν στην ΑΕΚ να… κοιμάται ήσυχη. Η «Ένωση» θα βάλει στα ταμεία της την επόμενη εβδομάδα 800.000 ευρώ από την πώληση του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού στη Χιουντάι. Αν σε αυτά προστεθούν οι 300.000 ευρώ από την πώληση του Γρηγόρη Μάκου και τα 100.000 που έχουν περισσέψει από εκείνη του Βίκτορα Κλωναρίδη, η ΠΑΕ χρειάζεται άλλες 50.000 ευρώ για να καλύψει το ποσό της δόσης για το άρθρο 44, που έπρεπε να είχε πληρωθεί από το Σεπτέμβριο του 2011.

Πέραν τούτου, ωστόσο, η ΑΕΚ θα πρέπει να πετύχει νέα ρύθμιση για τις οφειλές της προς την Εφορία (θα γίνει συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη), αφού αν δεν τα καταφέρει θα χρειαστεί επιπλέον 1,5 εκατ. ευρώ μέχρι τις 7 Αυγούστου για να περάσει τις «εξετάσεις» της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Κι ασφαλώς αν ξεπεραστούν κι αυτοί οι σκόπελοι, θα πρέπει να… βρεθούν κάποια χρήματα για να σχηματιστεί μία αξιοπρεπής ομάδα, καθώς η ποιοτική στάθμη του ρόστερ έχει χαμηλώσει επικίνδυνα.

Ο αγώνας της ΑΕΚ για επιβίωση, πρώτα οικονομική κι εν συνεχεία αγωνιστική, δεν τελείωσε. Μόλις άρχισε…

Αυτοί πέρασαν από τις οντισιόν
Οι προπονήσεις της ΑΕΚ στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας θύμιζαν κάτι από… talent show. Αυτοί που φαίνεται πως πέρασαν στην επόμενη φάση και ετοιμάζονται να υπογράψουν είναι οι Τομαράς, Κοτσαρίδης, Τσαμουρλίδης, Νικολιάς, Παπαδημητρίου και Γροντής, ενώ πιθανότητες έχουν οι Μουστάκης, Ντούμπερετ και το… παλεύει ο Μιχάλης Παυλής.

Επέκταση σε Ρίκκα
Ο Αντώνης Ρίκκα δέχτηκε να εισπράξει 70.000 ευρώ αντί 200.000 που προέβλεπε το συμβόλαιό του. Ο 26χρονος μεσοαμυντικός αναμένεται να συμφωνήσει για επέκταση συνεργασίας ως το 2014 εισπράττοντας συνολικά για το διάστημα αυτό 220.000 ευρώ.

Μαλεζάς: «Είναι κουραστικό…»

Μαλεζάς: «Είναι κουραστικό…» 
Διάθεση να σχολιάσει άλλα θέματα που απασχολούν την ΠΑΟΚ και όχι την προετοιμασία της ομάδας για τη νέα σεζόν είχε ο Στέλιος Μαλεζάς, ο οποίος μίλησε στη SportDay. «Είναι κουραστικό αυτό που βιώνουμε, αν και μας έχει γίνει συνήθεια», τόνισε μεταξύ άλλων ο διεθνής στόπερ για τα οικονομικά προβλήματα της ΠΑΕ. «Με στενοχωρεί πάρα πολύ όταν κάποιες ομάδες πέφτουν, γιατί αυτό μπορεί να τραβήξει κι εσένα προς τα κάτω», πρόσθεσε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Στέλιος Μαλεζάς στη SportDay

Πώς είδες τον ΠΑΟΚ ως εξωτερικός παρατηρητής στο τελευταίο καλό φιλικό που έδωσε με την Τσβόλε;

«Αυτό που είδαμε όλοι ήταν μία ομάδα που ήξερε καλά τι ζητούσε μέσα στο γήπεδο. Μία ομάδα που δεν έπαιζε απλά για να περάσει την μπάλα προς την άμυνα του αντιπάλου, αλλά είχε σχέδιο για να πετύχει κάτι τέτοιο. Γι' αυτό και ήρθε φυσιολογικά αυτό το σκορ, αφού και η απόδοση ήταν πολύ καλή».

Ο ΠΑΟΚ του τελευταίου φιλικού δεν σου έδωσε την εικόνα μίας ομάδας που παίζει εδώ και καιρό μαζί;

«Είναι αλήθεια ότι σε αυτό το παιχνίδι δεν φάνηκε πως παίζει μία ομάδα που τώρα "χτίζεται". Ηταν μία καλά δουλεμένη ομάδα, οι παίκτες της οποίας ήθελαν να αποδείξουν πολλά».

Σε περασμένες σεζόν ξεκινούσες ως τέταρτος στόπερ και μέσα από τη δουλειά σου έφτανες να παίζεις βασικός. Φέτος είσαι ο πρώτος και άλλοι θα ξεκινήσουν απ' όπου ήσουν. Πώς το βλέπεις αυτό;

«Για να θεωρήσω πρώτο τον εαυτό μου θα πρέπει να το δείξω στο γήπεδο και όχι μέσα από λόγια. Από εκεί και πέρα τις προηγούμενες χρονιές με βοήθησε το ότι δούλεψα πολύ και πίστεψα στον εαυτό μου. Είχα όμως και εγώ παίκτες δίπλα μου, που μου έδιναν το σωστό παράδειγμα και μου έδειχναν ποιος είναι ο σωστός δρόμος. Από εκεί και πέρα ας μη λέμε τώρα ποιος είναι πρώτος και ποιος δεύτερος».

Ο κύριος Δώνης μάς έχει πει ότι είναι πολύ αισιόδοξος, πως εσείς οι διεθνείς θα είστε έτοιμοι στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Εσύ τι λες;

«Αρχικά πρέπει να πω ότι ξεκουραστήκαμε. Κυρίως ψυχολογικά και μετά σωματικά. Από εκεί και πέρα είναι και ευθύνη των γυμναστών να φτάσουμε σε καλό επίπεδο. Πιστεύω ότι καθαρό μυαλό θα έχουμε και από εκεί και πέρα χρειάζεται δουλειά στη φυσική κατάσταση».

Πέρυσι ως αρχηγός είχες να αντιμετωπίσεις και το οικονομικό θέμα, με την έννοια της εκπροσώπησης των συμπαικτών σου στη διοίκηση. Φέτος ο προπονητής σας είπε ότι αυτό δεν θα γίνεται. Ο αρχηγός δεν θα είναι και οικονομικός αναλυτής; Καλό είναι αυτό;

«Είχαμε πράγματι οικονομικά προβλήματα. Μακάρι ο προπονητής να βγει αληθινός σε αυτό που λέει και να μην ασχολούμαστε. Μακάρι ο πρόεδρος και ο τεχνικός διευθυντής να τα καταφέρουν και να βρουν λύσεις. Είναι κουραστικό αυτό που βιώνουμε, αν και μας έχει γίνει συνήθεια».

Σημαίνει κάτι ότι αυτή θα είναι η τελευταία χρονιά σου, όσον αφορά το συμβόλαιο που έχεις;

«Αυτό τώρα δεν με αγχώνει περισσότερο από το να αποδείξω ότι πρέπει να παίξω. Οσο περνάει ο καιρός, όμως, θα με απασχολήσει».

Γιατί θεωρείς ότι ο ΠΑΟΚ λύγισε στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν;

«Δεν ισχύει αυτό. Μέχρι την τρίτη αγωνιστική των πλέι οφ διεκδικούσαμε την πρωτιά και το Τσάμπιονς Λιγκ. Μέσα στην χρονιά, πάντως, ίσως κάποια στιγμή επηρέασε η κούραση. Ισως κάποια άλλη στιγμή επηρέασε το ότι είχαμε εξασφαλίσει θέση στα πλέι οφ».

Πώς περιμένεις τον ανταγωνισμό με τους άλλους παίκτες που είναι στη θέση σου;

«Θα μας κάνει καλύτερους. Ο ένας θα τραβήξει τον άλλον σε πιο υψηλό επίπεδο».

Η ερώτηση έγινε από περιέργεια και αφορούσε το ότι και πάλι δεν έπαιξε με την Εθνική Ελλάδας:

«Είμαι στενοχωρημένος, όχι όμως και χολωμένος. Οποιοσδήποτε όταν δεν αγωνίζεται στενοχωριέται. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι παρακαλάς να μην πάει καλά η ομάδα ή κάτι άλλο κακό. Ειδικά στις εθνικές, η επιτυχία της ομάδας είναι δεδομένο ότι θα έχει αντίκτυπο και σε όλους τους Ελληνες ποδοσφαιριστές».

Οσον αφορά την Εθνική Νέων και την επιτυχία των μικρών:

«Αυτό που κατάφεραν τα παιδιά αυτά είναι τεράστιο. Η Ελλάδα δεν έχει τις υποδομές άλλων χωρών που συμμετείχαν σε αυτά τα πρωταθλήματα και όπως είπαμε εμείς δεν δίνουμε και μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτούς τους παίκτες. Από εκεί και πέρα ξέρουμε ότι και τις περασμένες χρονιές ελληνικές ομάδες έφταναν σε τελικούς, αλλά μετά δεν στηρίζονταν από τους συλλόγους τους».

Ως παίκτης του ΠΑΟΚ πώς σου φαίνεται ότι άλλες μεγάλες ομάδες αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά θέματα επιβίωσης; Χαίρεσαι, γιατί ίσως η ομάδα σου θα έχει ένα πλεονέκτημα απέναντί τους, ή λυπάσαι για την κατηφόρα του ελληνικού ποδοσφαίρου;

«Οχι, δεν χαίρομαι. Με στενοχωρεί πάρα πολύ όταν κάποιες ομάδες πέφτουν, γιατί αυτό μπορεί να τραβήξει κι εσένα προς τα κάτω. Οπως ο ένας μπορεί να παρασύρει τον άλλο θετικά, έτσι μπορεί να γίνει και το αντίστροφο».

Χάβος και διαρκείας

Χάβος και διαρκείας
Τον νέο της προπονητή, Μάκη Χάβο και τους συνεργάτες του θα παρουσιάσει η Βέροια την Παρασκευή. Η πρώτη συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στα γραφεία της ΠΑΕ.

Παράλληλα, η «βασίλισσα του Βορρά» ανακοίνωσε την έναρξη διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας της ομάδας για την επόμενη περίοδο.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήρια διαρκείας από τα γραφεία της Π.Α.Ε. Βέροια (Σταδίου 34) από τις 10:00 π.μ. έως τις 10:00 μ.μ. (Δευτέρα - Παρασκευή).

*To κειμενο συνεχως ανανεωνεται...
 

ΑLEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου